Jednoduchý recept

Jáhlové noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42123

Ingredience

250 g Jáhly - loupané proso
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
500 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
15% Sacharidy 52 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 63 mg
19% Bílkoviny 11 g

Jáhlové noky postup přípravy receptu:

1

Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Mléko přivedeme k varu, osolíme a vsypeme jáhly. Za stálého míchání uvaříme kaši, vmícháme hrubou mouku a ještě krátce povaříme.

3

Z kaše vykrajujeme lžičkou noky, které obalíme v nasekaném kopru (nebo petrželce).

4

Podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept