Jáhlové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlové noky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 42123 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
250 g | Jáhly - loupané proso |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
500 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 144,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 777,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jáhly - loupané proso, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlové noky postup přípravy receptu:
1 | Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Mléko přivedeme k varu, osolíme a vsypeme jáhly. Za stálého míchání uvaříme kaši, vmícháme hrubou mouku a ještě krátce povaříme. |
3 | Z kaše vykrajujeme lžičkou noky, které obalíme v nasekaném kopru (nebo petrželce). |
4 | Podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům. |