Hříbková polévka se sedmikráskami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbková polévka se sedmikráskami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 42124 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Bujón zlatý zeleninový |
2 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Libeček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce | Sedmikráska |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 162,2mg |
Vláknina | 787,5mg |
Vitamín A | 404,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hříbky čerstvé, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zlatý zeleninový, Libeček, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sedmikráska, Pepř černý mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbková polévka se sedmikráskami postup přípravy receptu:
1 | 4 lžíce sušených hříbků promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je do misky s 2-3 dl studené vody a necháme je namočené 30-60 minut. Pak je scedíme. V hrnci si rozpustíme máslo a houby krátce na másle podusíme, přidáme 0,5 lžíce krupice, promícháme a zalijeme je 1 litrem zeleninového bujónu. Pomalu vaříme asi 20-25 minut. |
2 | Mezitím si omyjeme mladou jarní cibulku, petrželku, pažitku, libeček a sedmikrásky (květy i lístky). |
3 | Cibulku pokrájíme na kroužky a bylinky, kromě květů sedmikrásek, nakrájíme nadrobno. |
4 | V pánvi si rozpustíme máslo a cibulku zpěníme. Pak ji vyjmeme a na zbylý rozpálený omastek rozklepneme vajíčka a vymícháme je, musí být řidší. |
5 | Do polévky přimícháme bylinky, sedmikrásky, dochutíme solí a pepřem. Na talíře rozdělíme vaječnou smaženici, zalijeme ji houbovou polévkou, ozdobíme cibulkou a servírujeme. |
Poznámka
1