Jednoduchý recept

Rýže smažená v ananasu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42133

Ingredience

1 ks Ananas
0,5 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
25 g Ořechy Kešu
250 g Rýže dušená
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 002kJ
14% Sacharidy 51 g
5% Tuky 4 g
11% Sodík 229 mg
10% Bílkoviny 6 g

Rýže smažená v ananasu postup přípravy receptu:

1

Ananas překrojíme po délce na polovinu, vykrojíme dužinu, aby vznikly 2 mušle ve tvaru lodičky. Dužinu nakrájíme na kostky a uchováme 125 g. Zbylé množství dáme stranou.

2

Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, nakrájený celer a smažíme. Poté vmícháme kmín, koriandr a nakrájené žampiony. Přidáme kostky ananasu a vařenou rýži a zamícháme. Vmícháme cukr, sůl, kešu oříšky a sójovou omáčku. Rýži mícháme, aby se prohřála.

3

Lžící přemístíme rýži do ananasových lodiček, ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.

Poznámka

Rýže musí být vařená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept