Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42135

Ingredience

2 ks Hřebíček
3 ks Kardamom
2 polévková lžíce Olej rostlinný
3 ks Pepř černý celý
200 g Rýže Basmati
0,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 963kJ
15% Sacharidy 53 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 120 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pulao rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme několikrát pod studenou vodou a dáme stranou.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme hřebíček, celý pepř, kardamom a 1 minutu smažíme. Přidáme rýži a smažíme 2 minuty. Přidáme šafrán, vodu, sůl a pod pokličkou vaříme, dokud se voda nevstřebá.

3

Pulao rýži přendáme do servírovací mísy a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept