Pulao rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pulao rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42135 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
3 ks | Kardamom |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 ks | Pepř černý celý |
200 g | Rýže Basmati |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 718,3mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Kardamom, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže Basmati, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pulao rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme několikrát pod studenou vodou a dáme stranou. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme hřebíček, celý pepř, kardamom a 1 minutu smažíme. Přidáme rýži a smažíme 2 minuty. Přidáme šafrán, vodu, sůl a pod pokličkou vaříme, dokud se voda nevstřebá. |
3 | Pulao rýži přendáme do servírovací mísy a ihned podáváme. |