Pilaf prosný v orientálním stylu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf prosný v orientálním stylu
Pilaf prosný v orientálním stylu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42136 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
125 g | Datle |
2 polévková lžíce | Dýňová semínka |
125 g | Kešu oříšky pražené |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 ks | Paprika oranžová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
300 g | Proso loupané - jáhly |
1 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 443,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Datle, Dýňová semínka, Olej rostlinný, Olej sezamový, Pomeranče, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kešu oříšky pražené, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Proso loupané - jáhly mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf prosný v orientálním stylu postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme proso a pražíme 5 minut za občasného zatřesení, dokud z hrnce nezačne praskat a vystřelovat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibulku, rozetřený česnek, nakrájenou papriku na kostky, zázvor a smažíme 3 minuty. Přidáme proso a nalijeme vodu. |
3 | Pomeranč oloupeme a kůru dáme do pánve. Vymačkáme pomerančovou šťávu do pánve, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevstřebá. Odstavíme, vmícháme vypeckované datle a sezamový olej a necháme stát 10 minut. |
4 | Vyndáme pomerančovou kůru a vmícháme pražené kešu oříšky. |
5 | Přendáme do servírovací mísy, posypeme dýňovými semínky a ihned podáváme. |