Jednoduchý recept

Pilaf prosný v orientálním stylu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 42136

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
125 g Datle
2 polévková lžíce Dýňová semínka
125 g Kešu oříšky pražené
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Olej sezamový
1 ks Paprika oranžová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
300 g Proso loupané - jáhly
1 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 679kJ
27% Sacharidy 97 g
30% Tuky 22 g
10% Sodík 206 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pilaf prosný v orientálním stylu postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce dáme proso a pražíme 5 minut za občasného zatřesení, dokud z hrnce nezačne praskat a vystřelovat.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibulku, rozetřený česnek, nakrájenou papriku na kostky, zázvor a smažíme 3 minuty. Přidáme proso a nalijeme vodu.

3

Pomeranč oloupeme a kůru dáme do pánve. Vymačkáme pomerančovou šťávu do pánve, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevstřebá. Odstavíme, vmícháme vypeckované datle a sezamový olej a necháme stát 10 minut.

4

Vyndáme pomerančovou kůru a vmícháme pražené kešu oříšky.

5

Přendáme do servírovací mísy, posypeme dýňovými semínky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept