Jednoduchý recept

Pilaf kořeněný z rýže basmati

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42139
Kategorie: Rýže

Ingredience

175 g Brokolice
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
6 ks Hřebíček
60 g Hrozinky
6 g Kardamom
1 kávová lžička Kurkuma
6 polévková lžíce Olej rostlinný
8 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Pistácie
500 g Rýže Basmati
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Vývar zeleninový
225 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 321kJ
37% Sacharidy 134 g
152% Tuky 114 g
94% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Pilaf kořeněný z rýže basmati postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Stonky brokolice očistíme, nakrájíme na malé růžičky a stonky po délce rozkrojíme na 4 díly a příčně pokrájíme na kousky o velikosti 1 cm.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a stonky brokolice a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájené žampiony, rýži, rozetřený česnek, skořici, hřebíček a kardamom (6 ks), kurkumu, pepř, sůl a 1 minutu smažíme.

3

Přilijeme vroucí vývar, vmícháme růžičky brokolice a přivedem k varu. Pod poklicí vaříme 15 minut, poté odstavíme ze sporáku a necháme pilaf přikrytý dalších 5 minut. Přidáme pistácie, hrozinky a načechráme rýži.

4

Podáváme horké.

Poznámka

Zeleninový vývar musí být horký. Pistáciové oříšky nasekané.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept