Jednoduchý recept

Chléb pita s jehněčím a salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 42142

Ingredience

300 g Chléb Pita
500 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Salsa rajčatová
100 g Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 ks Česnek
1 polévková lžíce Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
9% Sacharidy 32 g
21% Tuky 16 g
33% Sodík 668 mg
37% Bílkoviny 21 g

Chléb pita s jehněčím a salsou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kousky, přidáme sůl, pepř, šťávu z citronu, olej, česnek a necháme asi 20 minut marinovat a pak kousky jehněčího napícháme na špejle. Rajčatovou salsu prohřejeme.

2

Zapneme troubu na gril a grilujeme jehněčí maso z každé strany 4 minuty. Pita chleby rozkrojíme a necháme mírně opéci na grilu. Do každého vložíme list hlávkového salátu a jehněčí sejmuté ze špejlí, povrch zakápneme salsou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept