Chléb pita s jehněčím a salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb pita s jehněčím a salsou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 42142 |
Ingredience
1 ks | Česnek |
300 g | Chléb Pita |
500 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salát hlávkový |
300 g | Salsa rajčatová |
1 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 458,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb Pita, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Salsa rajčatová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb pita s jehněčím a salsou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky, přidáme sůl, pepř, šťávu z citronu, olej, česnek a necháme asi 20 minut marinovat a pak kousky jehněčího napícháme na špejle. Rajčatovou salsu prohřejeme. |
2 | Zapneme troubu na gril a grilujeme jehněčí maso z každé strany 4 minuty. Pita chleby rozkrojíme a necháme mírně opéci na grilu. Do každého vložíme list hlávkového salátu a jehněčí sejmuté ze špejlí, povrch zakápneme salsou a ihned podáváme. |