Jednoduchý recept

Chléb voňavý s paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42146

Ingredience

1 kávová lžička Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí sušené
1,5 dl Jogurt nízkotučný
450 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
60 g Rajčata sušená sterilovaná
2 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 polévková lžíce Sůl mořská
6,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
27% Sacharidy 96 g
8% Tuky 6 g
58% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Chléb voňavý s paprikou postup přípravy receptu:

1

Na 220 stupňů rozehřejeme troubu a rozpálíme gril.

2

Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, dáme na grilovací rošt a pečeme, dokud nezačne slupka černat. Necháme vychladnout, potom slupku oloupeme a nakrájíme dužinu. Na proužky nakrájíme rajčata a dáme do misky, přelijeme vroucí vodou a necháme louhovat.

3

Do malého džbánku dáme droždí a cukr, zalijeme vlažnou vodou a necháme 15 minut, dokud nevzejde kvásek. Mouku dáme do mísy, přidáme lžičku sušeného rozmarýnu, uděláme uprostřed důlek a nalijeme do něj droždí.

4

Přidáme rajčata a vylouhovanou tekutinu, rajčatový protlak, jogurt, papriky a polovinu množství soli a vypracujeme hladké těsto. Přendáme na pomoučněný vál a vyválíme těsto, dokud není hladké a pružné. Vložíme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme 40 minut v pokojové teplotě, až těsto vykyne na dvojnásobek svého objemu.

5

Těsto poté dáme do lehce tukem vymazané dortové formy a lžící uděláme do těsta dolíčky. Přikryté necháme stát 30 minut, poté pomažeme olejem, posypeme rozmarýnem a solí a 40 minut pečeme.

6

10 minut necháme vychladnout, vyndáme z formy a můžeme podávat.

Poznámka

Voda - 5dl musí být vroucí, zbylá voda vlažná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept