Játra kuřecí ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra kuřecí ve slanině
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 42148 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Česnek |
250 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 kávová lžička | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
1% Kalorie 27 kcal
Kilojoule 112kJ
0% Sacharidy 0 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 27 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 211,1mg |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 32,9mg |
Vláknina | 25,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Játra kuřecí, Limetková šťáva, Olej stolní, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Játra kuřecí ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra promícháme s pažitkou, utřeným česnekem, olejem a limetkovou šťávou. Dáme na 1 hodinu odležet do lednice. |
2 | Nakrájíme si plátky slaniny o délce asi 7 cm a zabalíme kousky jater do slaniny a připíchneme párátkem. |
3 | Zapneme si gril a grilujeme asi tak 10 minut. |