Ovocný salát s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s hovězím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42151 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
400 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Hroznové víno |
1 ks | Limetka |
200 g | Mango |
1 dl | Olej z vlašských ořechů |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 678,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hroznové víno, Limetka, Mango, Pomeranče, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Hovězí roštěnka níz. peč., Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na steaky a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme, asi tak 8 minut. Steaky necháme odležet a nakrájíme je na tenké plátky. Nakrájené plátky masa vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem, víno vyvaříme, přidáme hroznové vína, mícháním zahřejeme a ihned porcujeme na talíře. Masový salát zalijeme zálivkou, vedle položíme plátky manga a podáváme. |
2 | Zálivka: Do mixéru vylijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a 1 limetky, přidáme cukr, chilli papričky, olej a vše rozmixujeme. |
Poznámka
Masový salát podáváme teplý, ale dobře chutná také studený s opečenou bagetou.