Smažená kachna v medové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená kachna v medové směsi
Smažená kachna v medové směsi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Kachna mražená |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Sůl |
Na směs | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Med včelí |
0,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 17,6mg |
Vláknina | 116,4mg |
Vitamín A | 5,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Med včelí, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mouka pšeničná hladká, Hořčice plnotučná, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená kachna v medové směsi postup přípravy receptu:
1 | Rozmraženou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce a dobře osolíme. V misce promícháme med s hořčicí, pomerančovou šťávou, prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou. |
2 | Porce kachny potřeme ze všech stran medovou směsí, zasypeme moukou a smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené porce klademe do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 50 minut. V průběhu pečení porce kachny potíráme zbylou medovou směsí a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Aby se kachna nepekla příliš rychle, můžeme ji přikrýt alobalem. |
3 | Pečenou kachnu ihned podáváme. |