Recept

Kachna plněná rýžovou směsí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42158

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
0,1 kávová lžička Hřebíček
2 ks Jablka
2 kg Kachna mražená
2 polévková lžíce Kachní sádlo
120 ml Koňak Armaňak
80 g Mandle
200 ml Mošt jablečný
120 g Rýže indiánská
0,3 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

91% Kalorie 1,805 kcal
Kilojoule 7 553kJ
11% Sacharidy 38 g
205% Tuky 154 g
16% Sodík 313 mg
102% Bílkoviny 58 g

Kachna plněná rýžovou směsí postup přípravy receptu:

1

Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a osolíme vně i uvnitř. Jablka rozkrájíme na osminky a vykrojíme jádřince, mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo. Rýži uvaříme a necháme vychladnout.

2

Kachnu vložíme na 1 lžíci sádla do pekáče a v předehřáté troubě zprudka pečeme 5 minut hřbetem nahoru, poté kachnu otočíme a dalších 5 minut pečeme. Poté teplotu zmírníme, kachnu přelijeme jablečným moštem a pečeme. Po 20 minutách pekáč vyjmeme a dáme stranou.

3

V míse smícháme rýži s mandlemi, jablky, skořicí, mletým hřebíčkem a polovinou koňaku. Touto směsí vyplníme vnitřek kachny, uzavřeme jehlami a pekáč s kachnou vrátíme do trouby. Pečeme asi 45 minut. Během pečení kachnu přeléváme výpekem.

4

Upečenou kachnu přeložíme na servírovací mísu, posypeme cukrem, přelijeme zbylým koňakem, zapálíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept