Recept

Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42160
Kategorie: Sekaná

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí maso mleté
60 g Kečup
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
80 g Ovesné vločky
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
Na omáčku
2 kávová lžička Hořčice v prášku
80 ml Smetana 16% (pochoutková)
220 g Sýr Eidam cihla 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 430kJ
6% Sacharidy 22 g
43% Tuky 32 g
48% Sodík 961 mg
88% Bílkoviny 50 g

Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať nasekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme.

2

Mleté maso v míse posypeme ovesnými vločkami, přelijeme vroucí vodou a promícháme s cibulí, petrželovou natí, kečupem, solí, pepřem. Hmotu řádně promícháme, poté vyplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut.

3

V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku smícháme nastrouhaný sýr, hořčičný prášek a smetanu, na mírném plameni za stálého šlehání necháme sýr rozpustit a vymícháme hladkou omáčku.

4

Upečenou sekanou vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept