Hovězí guláš na pivu s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš na pivu s bramborami
Hovězí guláš na pivu s bramborami
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí kližka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
5 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 649,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Med včelí, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš na pivu s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme nahrubo, rajčata nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. |
2 | V silnostěnném kastrolu osmažíme slaninu s cibulí dozlatova. Poté vmícháme maso, zasypeme moukou a minutu smažíme ze všech stran. Maso osolíme, opepříme, přelijeme pivem, vmícháme med, rajčata, bobkové listy a chilli koření. Maso přivedeme k varu, poté plamen zmírníme a pod poklicí maso 3 hodiny pomalu vaříme, až je měkké. Zhruba 20 minut před koncem varu přidáme k masu připravené brambory. |