Marinované plátky roštěné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované plátky roštěné
Marinované plátky roštěné
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
80 ml | Olej rostlinný |
Na marinádu | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 787,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 54,2mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované plátky roštěné postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku smícháme olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, cayennský pepř, sůl a víno. Směs na malém plameni přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Marinádu necháme vychladnout. |
2 | Plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso rozložíme do mísy, přelijeme vychladlou zálivkou a pod fólií necháme přes noc v chladničce. |
3 | Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce opečeme na oleji, z každé strany 2 minuty. Ihned podáváme. |