Jednoduchý recept

Marinované plátky roštěné

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42163
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
80 ml Olej rostlinný
Na marinádu
2 stroužek Česnek
4 ks Cibule
4 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
80 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 914 kcal
Kilojoule 3 826kJ
7% Sacharidy 25 g
95% Tuky 71 g
10% Sodík 206 mg
76% Bílkoviny 43 g

Marinované plátky roštěné postup přípravy receptu:

1

V rendlíku smícháme olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, cayennský pepř, sůl a víno. Směs na malém plameni přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Marinádu necháme vychladnout.

2

Plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso rozložíme do mísy, přelijeme vychladlou zálivkou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

3

Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce opečeme na oleji, z každé strany 2 minuty. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept