Roštěnky pečené na víně se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky pečené na víně se zeleninou
Roštěnky pečené na víně se zeleninou
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 185 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42164 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
120 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 973,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 103,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky pečené na víně se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, cuketu rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Silnější plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso osolíme a opepříme. |
2 | Na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme maso, přendáme ho do zapékací mísy, zasypeme cibulí, česnekem, zalijeme vínem a pod poklicí pečeme na mírném plameni v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Poté přidáme mrkev s cuketou a pečeme ještě asi 1 hodinu. Ihned podáváme. |