Jáhlová kaše se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlová kaše se sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42165 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
300 g | Jáhly - loupané proso |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 264,3mg |
Draslík | 238,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 783,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jáhly - loupané proso, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlová kaše se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Do kastrolu vlijeme mléko, 500ml vody, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Přidáme jáhly a za stálého míchání zvolna uvaříme kaši. |
3 | Do hotové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Rozprostřeme do ní kaši a v mírně vyhřáté troubě zapékáme 15 minut. |
4 | Nakonec sýrovou kaši zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutky a ještě 15 minut zapékáme. |