Jahelník s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahelník s třešněmi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42166 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Jáhly - loupané proso |
50 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Sůl |
500 g | Třešně |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 170,8mg |
Draslík | 352,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahelník s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | V kastrole přivedeme k varu mléko, osolíme, vsypeme jáhly a uvaříme kaši. |
3 | Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny a vmícháme do kaše. Polovinu kaše rozprostřeme na dno tukem vymazaného pekáče. Rozložíme na ni omyté, vypeckované třešně smíchané se zakysanou smetanou. Pokryjeme zbylou kaší a do povrchu lehce vmáčkneme zbylé třešně. |
4 | Jahelník zapečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |