Mexický guláš ze sójového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický guláš ze sójového masa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42172 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 kostka | Sójové kostky |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 755,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sójové kostky, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický guláš ze sójového masa postup přípravy receptu:
1 | Sójové kostky namočíme do vroucího vývaru asi na 1 hodinu. |
2 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme vymačkané sójové kostky, osmahneme a podlijeme vývarem. Přidáme rajčatový protlak, opepříme a podusíme. |
3 | Guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vývaru, přidáme hrášek, prolisovaný česnek a ještě chvíli dusíme. |
4 | Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. |