Recept

Valašská kyselica s houbami a klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 42175
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Brambory
4 polévková lžíce Houby sušené
240 g Klobása ostravská
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Majoránka
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
80 g Slanina vepřová
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1,4 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
4% Sacharidy 15 g
48% Tuky 36 g
24% Sodík 482 mg
28% Bílkoviny 16 g

Valašská kyselica s houbami a klobásou postup přípravy receptu:

1

Sušené houby promyjeme, dáme do misky, zalijeme 2-3 dl vody a necháme namočené 30 minut. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do kastrolu, zalijeme 5 dl vody, přimícháme sůl a kmín. Vaříme asi 10-12 minut.

2

Kysané zelí dáme do síta a propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou (6 dl), přidáme scezené houby, bobkový list, nové koření, celý pepř, majoránku a pomalu vaříme asi 10-15 minut.

3

K zelí přilijeme povařené brambory i s vodou a společně vaříme dalších 10 minut. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, paprikovou pikantní klobásu na kolečka.

4

V pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a krátce osmažíme. Pak klobásu se slaninou vložíme do polévky a pomalu vaříme asi 5 minut.

5

Do misky nalijeme 1.5 dl smetany, přidáme 0.5 lžíce hladké mouky, směs rozmixujeme dohladka a přimícháme do polévky. Krátce povaříme, případně dochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept