Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou
Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 42177 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Brambory |
80 g | Celer bulvový |
2 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 g | Kapusta růžičková |
100 g | Kedlubna |
100 g | Mrkev kořen |
3 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
200 ml | Víno červené |
200 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Na obalení | |
---|---|
1 kávová lžička | Bazalka |
1 polévková lžíce | Hořčice v prášku |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 285,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Kedlubna, Nové koření celé, Pepř černý celý, Víno červené, Voda pitná, Bazalka, Oregano sušené, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Kapusta růžičková, Mrkev kořen, Worcester (worcesterská omáčka), Hořčice v prášku, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí, hořčičným práškem, oreganem, tymiánem, bazalkou. Mrkev, kedlubnu, celer, kapustičky a brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Víno smícháme s vodou a worcesterem. Maso omyjeme a osušíme. |
2 | V připravené moučné směsi dobře obalíme maso ze všech stran a necháme alespoň 10 minut odstát. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme směsí vína, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a v předehřáté troubě pečeme zhruba 80 minut, aby byl středně propečený (krvavý rostbíf pečeme 60 minut, dobře propečený 100 minut). V průběhu pečení maso přeléváme šťávou, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Zhruba půl hodiny před koncem pečení vložíme k masu připravenou zeleninu a dopečeme. |
3 | Maso přeložíme na nahřátou servírovací mísu, obložíme upečenou zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme. |