Recept

Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 42177
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 g Brambory
80 g Celer bulvový
2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Kapusta růžičková
100 g Kedlubna
100 g Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
200 ml Víno červené
200 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
Na obalení
1 kávová lžička Bazalka
1 polévková lžíce Hořčice v prášku
80 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Oregano sušené
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,423 kcal
Kilojoule 5 954kJ
15% Sacharidy 55 g
183% Tuky 137 g
37% Sodík 739 mg
201% Bílkoviny 113 g

Pečený rostbíf s kořením a se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, hořčičným práškem, oreganem, tymiánem, bazalkou. Mrkev, kedlubnu, celer, kapustičky a brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Víno smícháme s vodou a worcesterem. Maso omyjeme a osušíme.

2

V připravené moučné směsi dobře obalíme maso ze všech stran a necháme alespoň 10 minut odstát. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme směsí vína, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a v předehřáté troubě pečeme zhruba 80 minut, aby byl středně propečený (krvavý rostbíf pečeme 60 minut, dobře propečený 100 minut). V průběhu pečení maso přeléváme šťávou, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Zhruba půl hodiny před koncem pečení vložíme k masu připravenou zeleninu a dopečeme.

3

Maso přeložíme na nahřátou servírovací mísu, obložíme upečenou zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept