Recept

Pečené hovězí s kořením a brusinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 168 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42182

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1,2 kg Hovězí plec
4 ks Hřebíček
150 g Kompot brusinkový
30 g Mouka pšeničná hladká
200 ml Mošt jablečný
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1 ks Skořice celá
80 g Sádlo vepřové škvařené
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 863 kcal
Kilojoule 3 612kJ
11% Sacharidy 41 g
58% Tuky 43 g
28% Sodík 570 mg
143% Bílkoviny 80 g

Pečené hovězí s kořením a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi.

2

V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne.

3

V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme.

4

Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept