Pečené hovězí s kořením a brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 168 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hovězí s kořením a brusinkami
Pečené hovězí s kořením a brusinkami
Celkový čas: | 168 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42182 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,2 kg | Hovězí plec |
4 ks | Hřebíček |
150 g | Kompot brusinkový |
200 ml | Mošt jablečný |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 228,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 32,2mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí plec, Hřebíček, Muškátový oříšek, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Mošt jablečný, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené hovězí s kořením a brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, maso omyjeme, osušíme a ze všech stran dobře obalíme v moučné směsi. |
2 | V silnostěnném kastrole rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran osmažíme, až maso zhnědne. |
3 | V rendlíku promícháme mošt se scezenými brusinkami a cukrem a lehce povaříme asi 2 minuty. Směsí přelijeme maso, přidáme k němu skořici, hřebíček, maso ze všech stran osolíme a pod poklicí dusíme zhruba 2,5 hodiny. Během dušení dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho obrátíme. |
4 | Měkké maso nakrájíme na plátky, naskládáme na nahřátou servírovací mísu a přelijeme šťávou, z níž jsme odstranili hřebíček a skořici. |