Roláda plněná nivou a bazalkovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda plněná nivou a bazalkovým pestem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42185 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 kg | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pesto |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 105,2mg |
Draslík | 706,1mg |
Vláknina | 226,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda plněná nivou a bazalkovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, očistíme a podélně rozkrojíme. Zevnitř i zvenku maso osolíme a opepříme. |
2 | Polovinu bazalkového pesta rozetřeme ve vnitřku kapsy, na pesto položíme špalíčky nivy a na ni zbytek pesta. Pak maso zarolujeme a obalíme ho v plátcích anglické slaniny. Zajistíme proti rozevření pomocí kuchyňské nitě. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme slunečnicový olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vložíme do trouby a pečeme 40 minut. |
4 | Po upečení roládu nakrájíme na plátky a servírujeme, zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |