Zeleninový salát s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s křenem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42187 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
5 g | Cukr moučkový |
200 g | Jablka |
50 g | Křen |
50 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Rohlíky bílé |
4 g | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 209,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr moučkový, Jablka, Křen, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Rohlíky bílé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s křenem postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý sýr a křen nastrouháme najemno, oloupaná jablka a očištěný celer nastrouháme nahrubo. Smícháme olej, ocet, vodu, osolíme, osladíme, promícháme a salát zalijeme. Před podáváním necháme uležet a v lednici vychladit. |
2 | Vychlazený salát podáváme s bílým pečivem. |