Recept

Hovězí svíčková v bylinkovo-solné krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42190
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
900 g Hovězí svíčková
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
100 g Sůl mořská
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
175 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
23% Sacharidy 83 g
7% Tuky 5 g
503% Sodík 10 g
118% Bílkoviny 66 g

Hovězí svíčková v bylinkovo-solné krustě postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

2

V míse smícháme mouku, sůl, přidáme 1 vejce, studenou vodu a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

3

Pažitku, bazalku, tymián, rozmarýn omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.

4

Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, překrojíme na 2 stejné kusy, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách.

5

Pánev rozpálíme a maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme a necháme vychladnout.

6

Na pomoučněném vále rozválíme těsto na dva čtverce, do každého čtverce položíme opečený kus masa a zabalíme ho. Těsto po povrchu potřeme rozšlehaným vejcem.

7

Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut. Po upečení necháme maso 10 minut odpočinout, pak krustu rozlomíme, maso nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept