Hovězí svíčková v bylinkovo-solné krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková v bylinkovo-solné krustě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42190 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
900 g | Hovězí svíčková |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 870,1mg |
---|---|
Cholesterol | 217,2mg |
Draslík | 848,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková v bylinkovo-solné krustě postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | V míse smícháme mouku, sůl, přidáme 1 vejce, studenou vodu a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. |
3 | Pažitku, bazalku, tymián, rozmarýn omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. |
4 | Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, překrojíme na 2 stejné kusy, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. |
5 | Pánev rozpálíme a maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme a necháme vychladnout. |
6 | Na pomoučněném vále rozválíme těsto na dva čtverce, do každého čtverce položíme opečený kus masa a zabalíme ho. Těsto po povrchu potřeme rozšlehaným vejcem. |
7 | Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut. Po upečení necháme maso 10 minut odpočinout, pak krustu rozlomíme, maso nakrájíme na plátky a podáváme. |