Recept

Hovězí svíčková v zeleném pepři

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42191

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Chilli paprička
1 kg Hovězí svíčková
175 ml Melasa
2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
250 ml Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 425kJ
7% Sacharidy 27 g
2% Tuky 2 g
15% Sodík 300 mg
68% Bílkoviny 38 g

Hovězí svíčková v zeleném pepři postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme. V míse smícháme melasu, vinný ocet, pepř, nadrcený zelený pepř, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, bazalku, na jemno nakrájenou chilli papričku a promícháme. Maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme olej, maso vyjmeme z marinády a ze všech stran opečeme na pekáči.

3

Pak pekáč s masem vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.

4

Výpek z masa slijeme do kastrůlku, přilijeme vinný ocet a krátce povaříme, pak přilijeme zeleninový vývar, 3 lžíce marinády a 10 minut na mírném ohni povaříme.

5

Maso nakrájíme na plátky a servírujeme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept