Recept

Hovězí Wellington s hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42196

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
1 kg Hovězí svíčková
100 ml Hovězí vývar základní
250 g Hříbky čerstvé
600 g Listové těsto
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno portské
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 823 kcal
Kilojoule 3 444kJ
13% Sacharidy 47 g
52% Tuky 39 g
13% Sodík 252 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí Wellington s hříbky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Pak přidáme očištěné a na plátky nakrájené hříbky a 5 minut opékáme. Podlijeme portským vínem a necháme 2 minuty povařit, nakonec přimícháme strouhanku, sůl a pepř. Hotovou směs pomocí ručního mixéru rozmixujeme.

3

Na pánvi rozpálíme olej a osolené a opepřené maso na něm ze všech stran opékáme.

4

Na pomoučněném vále vyválíme do obdélníku listové těsto, potřeme ho hříbkovou směsí, okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Opečené maso položíme na hříbkovou směs a zabalíme ho. Okraje pevně přitiskneme a vložíme do pekáče. Celý povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

5

Vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut. Po upečení maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočívat.

6

V kastrůlku přivedeme k varu hovězí vývar s červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nesvaří na polovinu. Pak omáčku zahustíme škrobem, osolíme a opepříme.

7

Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept