Hovězí Wellington s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí Wellington s hříbky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42196 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Hovězí svíčková |
100 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Hříbky čerstvé |
600 g | Listové těsto |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno červené |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 150,9mg |
Draslík | 873,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 137,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí Wellington s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Pak přidáme očištěné a na plátky nakrájené hříbky a 5 minut opékáme. Podlijeme portským vínem a necháme 2 minuty povařit, nakonec přimícháme strouhanku, sůl a pepř. Hotovou směs pomocí ručního mixéru rozmixujeme. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a osolené a opepřené maso na něm ze všech stran opékáme. |
4 | Na pomoučněném vále vyválíme do obdélníku listové těsto, potřeme ho hříbkovou směsí, okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Opečené maso položíme na hříbkovou směs a zabalíme ho. Okraje pevně přitiskneme a vložíme do pekáče. Celý povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem. |
5 | Vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut. Po upečení maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočívat. |
6 | V kastrůlku přivedeme k varu hovězí vývar s červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nesvaří na polovinu. Pak omáčku zahustíme škrobem, osolíme a opepříme. |
7 | Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. |