Vepřový závitek se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový závitek se šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 422 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
80 g | Tuk |
750 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 251,4mg |
Vláknina | 378,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový závitek se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme, přes vlákno nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a poklademe plátky šunky. Stočíme závitky, upevníme je párátky a po všech stranách je opečeme na horkém tuku. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Měkké závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. |
3 | Nakonec šťávu přecedíme na závitky zbavené párátek, zjemníme máslem, přisolíme a provaříme. |