Recept

Steak v pepřové krustě s bylinkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42200

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1,5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
100 g Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1 kávová lžička Česnek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,077 kcal
Kilojoule 4 507kJ
1% Sacharidy 2 g
95% Tuky 71 g
10% Sodík 194 mg
193% Bílkoviny 109 g

Steak v pepřové krustě s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme, nařízneme a rozevřeme. Paličkou na maso lehce naklepeme a nožem udělíme do masa několik zářezů.

2

V míse smícháme mletý česnek, sůl, pepř, mletou papriku, bílý pepř, tymián, bazalku, olivový olej. Do připravené marinády vložíme maso a necháme 60 minut marinovat.

3

Troubu rozpálíme na 220 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z marinády, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití.

4

Pánev rozpálíme nasucho a srolované maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut.

5

Na pánvi rozpálíme bylinkové máslo. Z masa odstraním provázek, maso nakrájíme a podáváme přelité bylinkovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept