Recept

Hovězí svíčková mechoui

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42201

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1,2 kg Hovězí svíčková
1 špetka Kari koření
3 kávová lžička Kmín mletý
175 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 215kJ
1% Sacharidy 3 g
39% Tuky 29 g
8% Sodík 156 mg
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí svíčková mechoui postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a do masa uděláme nožem zářezy. Maso vložíme do pekáče.

2

V misce smícháme olivový olej, máslo, najemno nasekaný česnek, mletou papriku, mletý kmín, najemno nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, skořici, kari. Promícháme tak, aby vznikla pasta. Hotovou pastou pak důkladně potřeme celé maso v pekáči, pastu vetřeme i do zářezů.

3

Maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut, pak ho podlijeme vodou a za občasného podlévání pečeme dalších 180 minut.

4

Po upečení maso vyjmeme, nakrájíme a servírujeme.

Poznámka

Jako příloha se podává teplý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept