Hovězí svíčková mechoui - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková mechoui
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42201 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1,2 kg | Hovězí svíčková |
1 špetka | Kari koření |
3 kávová lžička | Kmín mletý |
175 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 767,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Hovězí svíčková, Kari koření, Paprika mletá sladká, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková mechoui postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme a do masa uděláme nožem zářezy. Maso vložíme do pekáče. |
2 | V misce smícháme olivový olej, máslo, najemno nasekaný česnek, mletou papriku, mletý kmín, najemno nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, skořici, kari. Promícháme tak, aby vznikla pasta. Hotovou pastou pak důkladně potřeme celé maso v pekáči, pastu vetřeme i do zářezů. |
3 | Maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut, pak ho podlijeme vodou a za občasného podlévání pečeme dalších 180 minut. |
4 | Po upečení maso vyjmeme, nakrájíme a servírujeme. |
Poznámka
Jako příloha se podává teplý chléb.