Recept

Jarní závitky s krabím masem a pikantní omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42203
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
150 g Fazolové výhonky
150 g Hrášek
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
350 g Krabí maso mražené
1 ks Limetka
150 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
150 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
12 plátek Těsto Wonton
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 ks Zázvor celý
Omáčka
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
4 kávová lžička Citronová šťáva
200 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,089 kcal
Kilojoule 4 556kJ
5% Sacharidy 20 g
139% Tuky 104 g
36% Sodík 714 mg
38% Bílkoviny 22 g

Jarní závitky s krabím masem a pikantní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme na plátky, rozložíme na papírové ubrousky a necháme cca 30 min oschnout.

2

Olej vlijeme do pánve a rozpálíme na 190 °C. Cibuli v něm osmahneme v několika várkách dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. V misce promícháme horkou vodu s nadrobno nakrájenými chilli papričkami, rozmačkaným česnekem, sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Poté přidáme cibuli a necháme 30 minut odstát.

3

Mezitím ve woku rozpálíme arašídový a sezamový olej a cca 1 minutu na něm orestujeme rozmačkaný česnek s najemno nasekanými chilli papričkami. Přidáme strouhanou mrkev, hrášek a fazolové výhonky. Ochutíme nakrájeným koriandrem a strouhaným zázvorem. Zahříváme cca 1 minutu, potom pokapeme rýžovým vínem a sójovou omáčkou a 1 minutu povaříme. Děravou lžící vyjmeme zeleninu, vložíme do misky. Přidáme krabí maso, ochutíme solí a pepřem.

4

Na každý čtvereček těsta položíme hrudku nádivky, přeložíme spodní cíp a postranní růžky, srolujeme do závitku. Spoj potřeme rozšlehaným vejcem.

5

Závitky smažíme v rozpáleném oleji dokřupava. Během smažení obracíme. Po vyjmutí necháme osušit na papírové utěrce a udržujeme teplé. Rozdělíme na talíře, dozdobíme dílky limetky, případně koriandrem a podáváme s připravenou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept