Recept

Hovězí svíčková pečeně na Madeiře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42204

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1,3 kg Hovězí svíčková
1 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
750 ml Víno madeira
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
9% Sacharidy 32 g
7% Tuky 5 g
12% Sodík 249 mg
91% Bílkoviny 51 g

Hovězí svíčková pečeně na Madeiře postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, nožem uděláme do masa zářezy a zasuneme do nich kousky anglické slaniny. Maso vložíme do mísy.

2

V misce promícháme madeiru, najemno nakrájenou šalotku, nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, vinný ocet, třtinový cukr, najemno nasekanou pažitku, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř. Připravenou marinádou přelijeme maso v míse a uložíme do chladničky, kde ho necháme přes noc marinovat.

3

V pekáči rozpálíme olej, vložíme do něj maso a ze všech stran ho opečeme. Pak maso vyjmeme a do pekáče vložíme zeleninu a orestujeme ji.

4

Na opečenou zeleninu položíme opečené maso, přilijeme polovinu marinády, vložíme do trouby a pečeme asi 100 minut. Během pečení maso podléváme marinádou.

5

Po upečení maso nakrájíme na plátky, klademe na talíře a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept