Nádivka z trojího masa s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z trojího masa s bylinkami
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Kopřiva |
200 g | Králičí maso |
200 g | Kuřecí maso uzené |
1 kávová lžička | Majoránka |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
2 špetka | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
3 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
1,7 l | Voda pitná |
500 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 348,6mg |
Draslík | 416,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 189,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Králičí maso, Majoránka, Řeřicha, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso uzené, Mléko plnotučné, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z trojího masa s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut. |
2 | Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků. |
3 | Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi. |
4 | Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky. |
5 | Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou. |
6 | Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut. |
7 | Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou. |