Vepřové plecko s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plecko s kysanou smetanou
Vepřové plecko s kysanou smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42211 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
45 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová plec |
200 ml | Vývar drůbeží |
200 ml | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 747,5mg |
Vláknina | 805,8mg |
Vitamín A | 455,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plecko s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Z masa vykrájíme tuk a maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší žampiony očistíme a rozpůlíme. |
2 | V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran orestujeme maso, až zhnědne. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli, česnek a žampiony a za občasného míchání smažíme, až žampiony změknou. Poté směs zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty a odstavíme. Do žampionové směsi vmícháme mletou papriku, pepř, sůl, zašleháme dohladka drůbeží vývar a smetanu. Směs vrátíme na sporák a na mírném plameni vaříme za občasného míchání 5 minut. Poté vmícháme odložené maso a na mírném plameni pomalu vaříme 10 minut. Směs občas promícháme. |