Recept

Bramborové gnocci s uzeným masem.

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 42212

Ingredience

500 g Brambory
400 g Moravské uzené maso
200 g Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Omáčka
1 ks Cibule
100 g Lusky fazolové mražené
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
250 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Bramborové gnocci s uzeným masem.
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 664kJ
17% Sacharidy 60 g
68% Tuky 51 g
28% Sodík 551 mg
66% Bílkoviny 37 g

Bramborové gnocci s uzeným masem. postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme 1 l vody, dáme uzené maso, uvaříme doměkka, vývar necháme k dalšímu použití.

2

Do hrnce nalijeme 2 l vody, dáme 1 lžičku solí, přidáme brambory ve slupce a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme. Přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, sůl, rukou vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme noky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou. Vaříme asi 3-4 minuty. Potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.

3

Omáčka: V pánvi na rozpáleném másle dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, lusky, vše podusíme, zalijeme vývarem z uzeného masa, osolíme, opepříme, povaříme. Nakonec vylijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a odstavíme.

4

Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, v pánvi na rozpáleném másle opečeme, porce masa pokládáme na talíře, přidáme noky a zalijeme připravenou omáčkou.

Poznámka

Bramborové noky s uzeným masem podáváme teplé, ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept