Bramborové gnocci s uzeným masem. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové gnocci s uzeným masem.
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42212 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Brambory |
400 g | Moravské uzené maso |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Lusky fazolové mražené |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Bramborové gnocci s uzeným masem. | |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 225,1mg |
Draslík | 697,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 487,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká, Lusky fazolové mražené, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové gnocci s uzeným masem. postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nalijeme 1 l vody, dáme uzené maso, uvaříme doměkka, vývar necháme k dalšímu použití. |
2 | Do hrnce nalijeme 2 l vody, dáme 1 lžičku solí, přidáme brambory ve slupce a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme. Přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, sůl, rukou vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme noky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou. Vaříme asi 3-4 minuty. Potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé. |
3 | Omáčka: V pánvi na rozpáleném másle dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, lusky, vše podusíme, zalijeme vývarem z uzeného masa, osolíme, opepříme, povaříme. Nakonec vylijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a odstavíme. |
4 | Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, v pánvi na rozpáleném másle opečeme, porce masa pokládáme na talíře, přidáme noky a zalijeme připravenou omáčkou. |
Poznámka
Bramborové noky s uzeným masem podáváme teplé, ozdobíme nasekanou petrželovou natí.