Recept

Vepřové kostky v těstíčku s ananasovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 42213
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

180 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
Na těstíčko
0,3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Vejce slepičí
60 ml Voda pitná
Na omáčku
100 g Ananas
80 ml Ananasová šťáva
60 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Med včelí
50 ml Ocet vinný
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 954 kcal
Kilojoule 3 993kJ
14% Sacharidy 50 g
93% Tuky 69 g
15% Sodík 306 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřové kostky v těstíčku s ananasovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na střední kostky, osolíme, opepříme. Kompotovaný ananas nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.

2

V míse rozšleháme vejce se 60 ml vody, solí, moukou s kypřícím práškem dohladka.

3

V hlubší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran v něm osmažíme kostky, které jsme obalili připraveným těstíčkem. Osmažené kostky vyjmeme děrovací naběračkou a držíme na teple.

4

V rendlíku smícháme vodu s octem, cukrem, medem, přivedeme do varu a vmícháme kompotovaný ananas, papriku, sůl, pepř a 2 minuty na mírném plameni povaříme.

5

V mezičase v misce rozšleháme v ananasové šťávě Solamyl, vlijeme do omáčky a pečlivě šleháme. Omáčku necháme přejít varem.

6

Osmažené kostky masa rozložíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept