Recept

Rajčatová omáčka z pečených rajčat

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 42214
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
1 l Rajčatová pasta
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
12% Sacharidy 43 g
10% Tuky 7 g
73% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Rajčatová omáčka z pečených rajčat postup přípravy receptu:

1

Rajčata umyjeme, osušíme, naskládáme na plech, pokapeme olejem a v nahřáté troubě pečeme do jejích změknutí a skoro hnědé barvy.

2

V pánvi na rozpáleném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, chilli papričky, med, přimícháme nakrájená pečená rajčata, suroviny podusíme, zalijeme rajčatovou pastou, podle vlastní chutě osolíme, opepříme a pod poklici za občasného míchání povaříme asi 30 minut.

3

Uvařenou omáčku propasírujeme, vylijeme zpátky do hrnce, dáme na sporák, posypeme nasekanou petrželovou natí a za stálého míchání do jejího zhoustnutí povaříme ještě asi 10 minut.

Poznámka

Omáčku udržujeme v lednici, používáme k různým těstovinám nebo jako základ na pizzu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept