Rajčatová omáčka z pečených rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka z pečených rajčat
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42214 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
1 l | Rajčatová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,2mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Med včelí, Rajčata, Rajčatová pasta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka z pečených rajčat postup přípravy receptu:
1 | Rajčata umyjeme, osušíme, naskládáme na plech, pokapeme olejem a v nahřáté troubě pečeme do jejích změknutí a skoro hnědé barvy. |
2 | V pánvi na rozpáleném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, chilli papričky, med, přimícháme nakrájená pečená rajčata, suroviny podusíme, zalijeme rajčatovou pastou, podle vlastní chutě osolíme, opepříme a pod poklici za občasného míchání povaříme asi 30 minut. |
3 | Uvařenou omáčku propasírujeme, vylijeme zpátky do hrnce, dáme na sporák, posypeme nasekanou petrželovou natí a za stálého míchání do jejího zhoustnutí povaříme ještě asi 10 minut. |
Poznámka
Omáčku udržujeme v lednici, používáme k různým těstovinám nebo jako základ na pizzu.