Recept

Babiččina velikonoční nádivka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42215

Ingredience

2 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
220 g Klobása uzená
2,5 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka polohrubá
70 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
170 g Uzené maso vařené
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 377kJ
15% Sacharidy 55 g
70% Tuky 52 g
19% Sodík 379 mg
50% Bílkoviny 28 g

Babiččina velikonoční nádivka postup přípravy receptu:

1

Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 2-4 dl vody a uvaříme natvrdo. Vychlazená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Zapékací mísu vymažeme 2 lžícemi oleje. Uzené vařené maso nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku střídavě poklademe plátky vajec, masa a klobásy.

3

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme do ni důlek a do něj rozdrobíme kvasnice. Posypeme je 2 špetkami cukru, zalijeme 2.5 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme do mouky 4 žloutky, 70 g rozehřátého vlažného másla, 0.5-1 lžičky soli a těsto dobře propracujeme. Pak ho nalijeme do pekáčku na připravené ingredience a necháme vykynout.

4

Když nám těsto vykynulo, potřeme ho rozšlehaným osoleným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30-35 minut dozlatova.

5

Upečenou nádivku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme na mísu s lněným ubrouskem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept