Recept

Vepřová kýta s fazolkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 42216
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,8 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
600 g Vepřová kýta
150 ml Voda pitná
180 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 070kJ
7% Sacharidy 24 g
34% Tuky 26 g
12% Sodík 233 mg
56% Bílkoviny 32 g
Vepřová kýta s fazolkami

Vepřová kýta s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek rozdrtíme a nasekáme, očištěné jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, fazolky očistíme a překrojíme.

2

V míse rozšleháme drůbeží vývar, ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a Solamyl. Vymícháme hladkou omáčku.

3

V hlubší pánvi na rozpáleném oleji 2 minuty zprudka za stálého míchání ze všech stran osmažíme maso. Děrovanou naběračkou maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vmícháme česnek, zázvor a fazolky a minutu restujeme. Poté vlijeme vodu, pánev přiklopíme a fazolky dusíme 3 minuty. Na fazolky nalijeme připravenou směs s vývarem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme, až omáčka zhoustne. Poté vmícháme pokrájené cibulky, odložené maso a minutu povaříme. Ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept