Chlebíček s dýňovým kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček s dýňovým kořením
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 42219 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 špetka | Hřebíček mletý |
2 polévková lžíce | Kakao |
1 kávová lžička | Koření dýňové |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Med včelí |
125 ml | Mléko polotučné |
950 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 53,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Koření dýňové, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebíček s dýňovým kořením postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si misku, do které vložíme změklé máslo a vlijeme med. Promícháme dohromady, poté do misky vyklepneme vejce a postupně jedno po druhém zašleháváme. Přisypeme mleté nové koření, mletý hřebíček a dýňové koření. Přidáme ještě nastrouhanou citronovou kůru. |
2 | Do misky vložíme prosátou mouku, kakao, přidáme prášek do pečiva. Šleháme a postupně přiléváme mléko. Dáme ho však jenom tolik, aby vznikající těsto zůstalo dost husté a nestékalo rychle z vařečky. Nemusíme použít celé množství mléka, které je uvedené v soupisu surovin. Misku s vytvořeným těstem vložíme do hrnce s vodou a prohříváme ve vodní lázni, aby se vše úplně spojilo v hladkou hmotu. |
3 | Nachystáme formu na biskupský chlebíček o velikosti 30 x 11 centimetrů. Vložíme do ní pečicí papír a dbáme na to, aby na každé straně nahoře přečníval přibližně o 4 centimetry. Naplníme těstem. Troubu předehřejeme na 240 °C a vsuneme do ní naplněnou formu. Pečeme po dobu cca 45 minut, poté troubu vypneme, ale ponecháme ji ještě 15 minut zavřenou, aby se chlebíček dopekl. Následně chlebíček vyndáme, opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Servírujeme studené. Hotový chlebíček můžeme ještě ozdobit například přelitím čokoládovou polevou a posypáním sekanými mandlemi či ořechy.