Bábovka s čokoládovou drtí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s čokoládovou drtí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 42221 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
175 g | Čokoláda na vaření |
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
750 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 138g |
---|---|
Cholesterol | 215,6mg |
Draslík | 387,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s čokoládovou drtí postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme změklé máslo. Můžeme ho rozetřít do pěny buď vařečkou nebo ručním šlehačem. Přidáváme postupně moučkový a vanilkový cukr, přisypeme špetku soli a šleháme, dokud není těsto úplně hladké. Postupně přidáváme vejce a vešleháme je do hmoty. |
2 | Do mouky nasypeme škrob a promícháme, přidáme ještě sáček prášku do pečiva a prosejeme. Prosátou směs přidáváme po menším množství do ušlehané pěny a mícháme. Nakonec přilijeme mléko a došleháme těsto. Na prkénku nasekáme čokoládu na vaření na drobné kousíčky, vsypeme do hotového těsta a zamícháme. Připravíme si formu na bábovku o průměru 23 centimetrů. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Bábovku pečeme asi 60 minut. |
3 | Hotovou bábovku vytáhneme z trouby, opatrně ji vyklopíme a počkáme, až vychladne. Pak ji pocukrujeme moučkovým cukrem. |
Není omyl v množství mouky? Děkuji.
Musím říct, že množství chyb a absence odpovědí od některých autorů receptů mě na těchto stránkách hodně štve